zaterdag 20 januari 2007

Politiek Amsterdam: een echt team..


Mocht cabaretière Brigitte Kaandorp eerder haar lied niet zingen op de Dam, nu krijgt ze daarvoor excuus en een grote bos bloemen. Wat bleek? Een ambtenaar had op eigen houtje de beslissing genomen dat het niet verantwoord was om Kaandorp in Amsterdam te laten zingen. Volgens de politicus zou het de openbare orde verstoren, omdat Brigitte Kaandorp zo’n bekende Nederlander is.
Brigitte Kaandorp wilde namelijk een lied zingen over varkens, als oproep om op te letten met wat je eet tijdens de feestdagen. Ze deed dit in samenwerking met Stichting Varkens in Nood. Was de ambtenaar bang voor de omzet van de supermarkten?
In ieder geval, de reactie van Job Cohen en de andere gemeenteraadsleden op dit hele voorval is een beetje laat. Cohen had immers ook direct de ambtenaar op het matje kunnen roepen. Nu gebeurde dat door schriftelijke vragen van een ander raadslid.
De samenwerking binnen de gemeente in Amsterdam verloopt dus alles behalve soepel. Ten eerste had de ambtenaar niet alleen de beslissing moeten nemen en ten tweede had de rest van de gemeente eerder moeten ingrijpen.
De politiek, het blijft een raar spel. Gelukkig ging het deze keer enkel om een optreden van een bekende Nederlander. Hopelijk gaan ze zich dan nu focussen op de échte problemen!

Geen opmerkingen: