zondag 28 januari 2007

Neutrale politiek?

De Continue Directe Democratie Partij, 559 stemmen haalden zij bij de afgelopen verkiezingen. Toch aardig wat stemmen voor een partij die eigenlijk niet in beeld is geweest.

Velen zullen deze partij niet eens kennen, daarom een korte introductie:
“De Continue Directe Democratie Partij (CDDP) is een politieke partij waarin de leden bepalen hoe er gestemd wordt door de gekozen CDDP volksvertegenwoordigers. De CDDP zelf heeft geen politiek inhoudelijke standpunten zoals de bestaande partijen. De CDDP is politiek neutraal en streeft ernaar om dit ook te blijven.”

Merkwaardig; een politieke partij zonder standpunten. De leden bepalen, op de site van CDDP kunnen zij inloggen en stemmen op de verschillende issues.
Het bestuur bestaat tot dusver uit twee personen: Rob Verboom en Gerrit Verboom. Familie? Waarschijnlijk wel, deze partij zal het moeten hebben van dergelijke familienetwerken.

Wat voor soort mensen zoekt de CDDP als kamerlid?
“Wij zoeken inhoudelijk bekwame mensen, zoals tekstschrijvers en website beheerders. Bij voorkeur zijn deze mensen niet geïnteresseerd in een politieke carrière. In ieder geval zoeken wij geen mensen die in de politiek willen. Deze mensen hebben namelijk veelal de neiging hun eigen mening voorop te stellen. Dat zit in de weg wanneer je er gestemd moet worden wat de CDDP leden willen. Deze mensen zullen waarschijnlijk zichzelf afscheiden van de CDDP en een eigen politieke partij beginnen. Hieraan kunnen we niets doen, maar we proberen het te voorkomen door zorgvuldig mensen te selecteren die geen politicus willen zijn.”

Een politicus die geen politicus wil zijn. Het wordt steeds moeilijker voor de burger politiek te begrijpen..



Bekijk de website van CDDP: http://www.cddp.nl

Geen opmerkingen: